Havenbedrijf Rotterdam verbindt PortMaps met OpenText eDOCS

  • Plattegrond van de haven als uitgangspunt
  • Integratie via CMIS
  • Koppeling hergebruikt voor 2e systeem

Voor het Havenbedrijf Rotterdam hebben we hun nieuwe informatiesysteem PortMaps geintegreerd met OpenText eDOCS én Micrsoft SharePoint. PortMaps is bedoeld voor alle medewerkers van het Havenbedrijf. Het is de ingang naar informatie, ook als die uit andere informatiesystemen moet komen. Om deze vernieuwingsslag te maken ging het Havenbedrijf terug naar de basis.

Een nauwkeurige plattegrond van de Rotterdamse haven is het uitgangspunt van het systeem. Informatie van het Havenbedrijf heeft immers altijd betrekking op een locatie in de haven. PortMaps verbindt informatie uit Esri ArcGIS (registratie van objecten zoals steigers, de geografische analyses), uit het SAP-systeem (contracten, projecten) en OpenText eDOCS, Microsoft SharePoint (documenten, beschrijvingen).

Informatie raadplegen uit andere systemen

Via PortMaps kan een medewerker vanuit de kaart (ArcGIS) met een klik bijvoorbeeld direct naar het contract dat van toepassing is op het stuk kade (SAP) of naar de beschrijving van de kade (eDOCS). De naadloze verbinding moet het werk van de medewerkers eenvoudiger en efficiënter maken. Informatie kan nu door iedereen, overal en altijd worden opgevraagd. Afdelingen kunnen laagdrempelig en zonder training informatie opvragen en met elkaar delen. Zowel op kantoor als onderweg met een smartphone of tablet.

One Fox heeft op basis van CMIS een koppeling gerealiseerd tussen OpenText eDOCS en PortMaps. Later is de koppeling, via dezelfde CMIS-interface, op verzoek van het havenbedrijf ook gerealiseerd voor Microsoft SharePoint. We willen het Havenbedrijf Rotterdam dan ook van harte feliciteren met hun nieuwe informatiesysteem.

Neem contact op met Niels de Winter

niels@foxdevelopment.nl 030 2324 350

Meer projecten

Klanten waar wij de afgelopen 24 jaar voor gewerkt hebben