Over ons

Welkom bij Fox Development. In 24 jaar tijd hebben wij ons ‘ontwikkeld’ tot een brede en betrouwbare partner voor het ontwikkelen en integreren van software. We doen dit voor een breed scala aan klanten en met een gepassioneerd team van analisten, architecten, SCRUM-masters, front-end, back-end en full stack ontwikkelaars.

1994

Na hun HBO-opleiding starten jonge techneuten Niels de Winter, Robert Groeneveld en enkele studiegenoten hun eigen bedrijf. Onder het motto: “wat wij voor een baas kunnen, kunnen we ook voor onszelf”.

1997

De eerste locatie bleek al snel te klein. Een uitgelezen mogelijkheid om te verhuizen naar Oudegracht 231 te Utrecht. Het pand waar we nog steeds gevestigd zijn.

2000

We bereiken voor het eerst de status: Microsoft Gold Partner. Een status die elk jaar weer verdienen en met verve naleven.

2005

Het pand op de Oudegracht wordt eigendom. De authentieke werfkelder wordt bij het pand betrokken en verbouwd tot multifunctionele ruimte voor presentaties, overleggen en ontspanning.

2006

Onze bedrijfsmascotte ‘Fox’ treed in dienst. De bar in de werfkelder wordt in gebruik genomen. Net als de traditie om hier gezamenlijk de week af te sluiten.

2010

De eerste ‘Vos’ is alweer 12,5 jaar in dienst. Het eerste jubileum-koffiezetapparaat is hiermee vergeven. De eerste, maar zeker niet de laatste medewerker met wie we dit jubileum vieren!

2014

Succesvolle klanttoepassingen met geografische informatie leiden tot een partnership met Esri. Samen werken we toe naar het ontwikkelingen van nieuwe software toepassingen (portalen, integraties, apps)  die informatiemanagement en geografische informatie dichter bij elkaar brengen.

2017

Met Informatie op de kaart gaat onze eerst clouddienst de lucht in. Een oplossing voor het delen van informatie en samenwerken via de kaart. Bekijk www.informatieopdekaart.nl voor meer informatie.

2018

Tijd voor een nieuwe naam: Fox Development. Een vos is tenslotte: ontwikkeld, intelligent, flexibel, bekwaam, leeft graag in groepsverband en ziet dingen goed.

Software die werkt

Door de jaren heen hebben we een enorme kennis van ontwikkeltalen, -frameworks en technieken opgebouwd. Wij bouwen dan ook niet alleen in diverse talen, maar adviseren klanten ook over de beste (duurzaam, snelheid, voordelig, beheersbaar) keuzes voor het project en uw software oplossing. We hebben dan ook ruimschoots bewezen dat wij software leveren die werkt. Conform verwachting van onze klanten.

Vakmanschap

Vakmanschap is meesterschap luidt de bekende slogan. Echter wordt je niet zomaar een vakman of meester. Met 24 jaar aan ervaring en een groot aantal succesvol uitgevoerde software applicaties en integraties durven we ons inmiddels wel ‘vakmannen’ te noemen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het gezamenlijk oppakken en uitvoeren van projecten. In combinatie met onze klanten en een goede mix van rollen die elkaar verder helpt en van elkaar leert. De kreet ‘vakmanschap is mentorschap’ is daarom misschien nog wel meer op zijn plek.

Full stack development

Fox University

Vakmanschap = kennis. Fox Development gaat dan ook voor de beste mensen, investeert volop in hun kwaliteit en daarmee hun (en onze) toekomst. Met onze University geven we medewerkers het gereedschap en de mogelijkheden om zich rolgebaseerd en praktijkgericht door te ontwikkelen. Om een echte meester te worden in het analyseren, ontwerpen en ontwikkelen van software.

Klanten waar wij de afgelopen 24 jaar voor gewerkt hebben