Antea Group integreert WebGIS met DMS: Content Server

  • In 6 weken gerealiseerd
  • Inspirerende samenwerking
  • Gebruiksvriendelijker werken en informatie delen
  • Via projectlocatie sneller informatie raadplegen

Voor Antea Group hebben we hun geo-projectenportaal WebGIS geintegreerd met het DMS. “In meerdere projecten kwam de behoefte naar voren om grote hoeveelheden documenten via de kaart te kunnen delen met veel verschillende gebruikers.”, aldus Johan Santing, Adviseur GIS/Data bij Antea Group. “Klanten willen documenten kunnen raadplegen via de kaart en dat moet makkelijk kunnen. Het was onze wens om deze documenten via één centrale plek beschikbaar te stellen en te kunnen beheren in ons DMS.”

Hiervoor was het noodzakelijk om de WebGIS omgeving, bestaande uit Esri ArcGIS Server én GeoCortex, te optimaliseren en te verbinden met het DMS: OpenText Content Server. Dit geeft klanten de mogelijkheid om documenten te raadplegen vanaf de kaart én documenten toe voegen in het DMS, zonder extra te hoeven inloggen! Voor Antea betekent dit dat projectdocumenten voortaan centraal worden opgeslagen in het daarvoor bedoelde DMS. Wat niet alleen zorgt voor beter beheer, maar het vermindert ook de dubbel opslag aanzienlijk. Allemaal door de kaart als ingang te gebruiken en te koppelen aan documenten, dan wal folders waar documenten in staan.

Ik vond de samenwerking inspirerend. We opereerden als team en oplossingsgericht

Johan Santing, Adviseur bij Antea Group

Meer dan een koppeling

Deze samenwerking met One Fox heeft dus een vernieuwde WebGIS oplossing opgeleverd. De projectkaarten in WebGIS zijn voorzien van een modernere interface voor het eenvoudiger raadplegen en toevoegen van documenten. Via de generieke workflow is dit direct verbonden met de Content Server omgeving, die documenten opslaat in bijbehorende projectmappen. Hiermee kan Antea voortaan beschikken over een compleet projectdossier voor al haar projecten.

Het project is binnen 6 weken gerealiseerd. “We wisten wat we konden besteden en hadden een aantal wensen die binnen de tijd moesten passen. Daarin konden we elkaar goed aanvullen, door de verschillende expertises”, aldus Johan. “Het is dan ook mooi om te zien hoe je met zo’n sprintsessie gezamenlijk tot een eigen product komt, daarin de boel afbakent en aan de slag gaat. Wat leidt tot een concreet resultaat dat nu bij projecten wordt ingezet.”

De oplossing wordt nu veelal in projecten ingezet. Zodat klanten dit kunnen gebruiken om documenten, die centraal beheerd worden bij Antea, te raadplegen met de kaart als ingang. Waarbij ze direct makkelijk documenten kunnen toevoegen via dezelfde kaart.
Men ervaart dit als heel positief. Niet meer uitgebreid inloggen via meerdere schermen. Ze beschikken nu over een mooie, herkenbare interface – de kaart – voor het raadplegen en toevoegen van documenten. De winst is vooral: gebruikersvriendelijkere omgeving, mooiere en prettige manier van werken (en informatiedeling), waarmee men sneller en makkelijker beschikt over de gewenste informatie van een projectlocatie.

Neem contact op met Ron van Oosterhout

ron@foxdevelopment.nl 030 2324 350

Meer projecten